sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Jäällä.

Hyvä ilma on hellinyt koko viikon ajan ja eilen pyörähdettiin hieman pidemmällä lenkillä. Oltiin menossa tuumailemaan eräälle niemelle, joka on meidän vakilenkkireitin varrella ja sinne saavuttua näytti jäätie olevan käytössä. Oli sopivasti harvakseltaan hiihtäjää sekä muuta ulkoilijaa ja hurauttipa joku vielä autollakin vastarannalle, niin ajattelin että kyllä se jää varmaan meitäkin kestää.

Ja kestihän se. Välillä jää moukusi ja paukahteli kauempana, mikä sai ainakin minun polvet vähän heikonlaiseksi, mutta tytöt eivät välittäneet mitään. En oikein luota jokiin niitten virtauksien takia, vaan lammet sekä järvet ovat enemmänkin se miun juttu. Sipinen olikin ihan sulaa, mutta Virtasalmi ja Ammelahti aika hyvässä jäässä, eikä tuossa pitäisi liiemmin olla kuitenkaan suuria virtauksia.
Yhdessä kohdassa vettä oli jo reippaasti vettä päällä ja itsesuojeluvaisto kerrankin tuumasi, että nyt olisi jo aika kääntyä pois. Urheasti ne muut ihmiset kuitenkin menivät vaan niistä enemmän sulana olleista paikoistakin. Hrrh.

Koiria en päästänyt irti juoksujen ja muidenkin ulkoilijoiden takia. Kovasti tytöt kyllä yritti vinkkailla että josko ees silleen ihan vähän aikaa vaan, nätisti ollaan ja riehutaan. Mutta ei.
Takaisin tullessa istuksittiin sitten hetki Äkälänniemessä varjossa, kun jäällä tuli niin lämmin ja naatiskeltiin vaen hyvistä ilimoista.

Niin muuten! Pihkakin aloitti toiset juoksunsa tuossa 11.3 keskiviikkona, ihan niin kuin uumoilinkin.
Sulia kohtia oli paikka paikoin."Me so proud!"

Risusavottaa.

Lempipaikalta on hyvät näkymät.4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kieltämättä tuo on mukava ja historialtaankin mielenkiintoinen paikka. Pitänee tehdä vielä keväämmällä tai kesällä toinen postaus tuosta :)

   Poista
 2. Sinä ja tytöt saisitte kyllä joskus taas lähtee tutustuttaan minua ja Kodaa joihinkin kivoihin uusiin paikkoihin! :D Nämätkin maastot näyttää kyllä kivoilta. Onko nää mistä päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ilman muuta, sehän pitää vaan järjestää :D Nämä on tuosta Kätönlähdesta hieman eteenpäin, Takkarannalle päin menevän tien lähellä. Olikohan nyt tarpeeksi epäselvästi kerrottu... :D

   Poista