tiistai 16. kesäkuuta 2015

Jos koirat olisivat ihmisiä...

Koiria ei saisi inhimillistää, mutta ajoittainen ajatusleikittely on joskus ihan viihdyttävää puuhaa. Muutaman kerran onkin tullut pähkäiltyä millaisia persoonia nuo tytöt olisivatkaan ihmisinä…


Kuura olisi ammatiltaan varmaan kirjastonhoitaja. Se tuntisi työpaikan hyllyköt paremmin kuin omat taskunsa ja lukisi uusimmat kirjat aina välistä ennen niiden laittamista lainattavien hyllyihin. Vetäisi jotain satujumppaa tai satupiiriä pienille lapsille.
Kuura olisi lukenut muutaman dekkarin liikaa ja vähän säikkynä kulkisi aina pippurisuihke mukana laukussa. Vähän epävarma tyyppi, eikä luottaisi vieraisiin ihmisiin niin helposti. Omaisi vähän hassun huumorintajun, johon pääsee sisälle vasta kun on tuntenut Kuuran vähän pitempään. Luonteeltaan tunnollinen, empaattinen ja erityisherkkä. Söisi melkein aina samaa ruokaa ja olisi ruoan suhteen muutenkin aika nirso.
Vapaa-aikanaan Kuuris harrastaisi lukemisen ohella retkeilyä, geokätköilyä sekä lenkkeilyä. Haaveilisi kirjan kirjoittamisesta, metsästämisestä harrastuksena ja maratonista, vaikka välillä kroppa vaivaisikin. Salaisena harrastuksena olisi kotikaraoken laulaminen ja naapurien kyttääminen kiikareilla. Kuura heräisi aina kukonlaulun aikaan katselemaan auringonnousua.


Pihka opiskelisi leipuriksi tai kokiksi. Se olisi juuri niitä sosiaalisia kyläluutia, jotka olisivat aina äänessä ja kaikki tuntisivat vähintään ulkonäöltä. Loputtoman positiivinen tyyppi, joka olisi oikeastaan aina hyvällä tuulella. Pippa olisi sellainen hyväntahtoinen, empaattinen ja vähän boheemi. Harrastaisi leipomista ja kaikenlaista ruoanlaittoa sekä myös retkeilyä ja juoksemista.
Pihka olisi kulinaristi ja intohimoinen ruoanlaittaja, joka ei laittaisi murustakaan hukkaan ja saisi Kuurankin välillä kokeilemaan uusia ruokia. Toisena intohimona olisi lintujen bongaus (ne samat kiikarit käytössä kuin naapurien kyttäyksessäkin). Pihka tykkäisi kokeilla uusimpia liikuntaharrastuksia ja harrastaisi sisustamista.  Haaveilisi ulkomaan matkoista ja omasta leipomosta.
Pihka olisi myös juuri niitä ihmisiä, jotka tulisivat illalla ja yöllä kysymään: ”Nukutko sä?” tai sitten: ”Hei kuule, muistin just…! Tai no, ei sittenkään mitään”. Ja sitten kun olisi saanut toisen sopivasti hereille, niin itse olisi jo täydessä unessa.

Kämppiksenä Kuura tykkäisi rauhallisuudesta ja siitä, että kotona on järjestys päällänsä. Pihka taas olisi sellainen hajamielinen tyyppi, joka unohtelisi ja levittelisi tavaroita vähän sinne sun tänne.
Avaimet olisivat aina myös hukassa, joita Kuura taas pitäisi tunnollisesti aina mukanaan. Pihka innostuisi kuitenkin tekemään säännöllisin väliajoin suursiivouksen ja miettisi sitten, mihin minkäkin tavaran laittoi. Kuura taas veisi sitten hiljaa paheksuen tavarat entisille paikoilleen.


2 kommenttia:

 1. Hauska ajatusleikki! Täytyykin miettiä millainen olisi Wiiman ihmispersoona :)
  Vieläkö Kuura harrastaa geometriaa? Olin niin vaikuttunut kun joskus aikanaan luin niistä sen rakennelmista! :)

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Kuura sitä vielä välillä harrastaa. Ei ehkä niin paljoa kuin ennen (tai sitten Pihka käy levittelemässä lelut ennenkuin itse hoksaan ne kuviot), mutta aina välillä. Edelleen en ole syytä käytökselle keksinyt, mutta ei siitä haittaakaan ole ollut. Mielenkiintoista vain. :)

   Poista