maanantai 17. elokuuta 2015

Ei pidä nuolaista ennen kuin...

Juuri kun pääsin iloitsemasta Kuuran lieviksi jääneistä allergiaoireista, niin eiköhän se alkanut tassujaan nakertamaan. Ihokarvat on tassujen pohjista muuttuneet taas aika punertaviksi syljen takia, mutta ihorikkoa ei ole onneksi vielä ole ollut näkyvissä. Paitsi oikean takajalan keskimmäisten varpaiden välistä löytyi hautunutta ihoa. Leikkasin siitä pisimmät karvat veks ja nyt sitä on saanut välillä putsata ja hoitaa. Kuura ei kävellessä onnu eivätkä jalat muutenkaan vaikuta aroilta, mutta kyllähän se kutkuttaa.


Aloin myös vähän kypsyä siihen, kun Kuura vähän väliä nuoli ja lussutti tassujaan. En jatkuvasti halunnut Kuuran huomiota olla kääntämässä muualle tai kieltämässä, niin laitoin sille sukat jalkaan. Nyt se saa rauhassa myös nukkuakin, eikä jatkuvasti ole hiplaamassa jalkojaan.Tämä kikka on ollut aiemminkin käytössä, joten kävely sujuu sisällä suht hyvin (K nostelee jalkoja kyllä ylikorkealle ja välillä se aiheuttaa pientä hilpeyttä). Ulkona en ole pitänyt mitään sillä jaloissa, kun on ollut niin aurinkoista ja kuivaa.
Valitsin ihan tavalliset omat sukkani, sillä ne hengittävät noita ManMatin koirantossuja paremmin, eikä tassut jää muhimaan sinne omassa hiessään. Kuvassa nuo koirien tossut ovat ihan verrokkeena ja ovat siltä ajalta, kun Kuuralla oli kunnon tulehdus päällänsä: nakersi tassujaan yhden päivän aikana niin paljon, että antura meni rikki.

Ja ennenkuin joku alkaa siellä tuhahtelemaan partaansa, ettei lapinkoiria tai koiria ylipäätään saa pukea, niin sanotaan nyt sekin, etten kannata koirien turhanpäiväistä pukemista, jollei siihen ole joku hyvä terveyteen liittyvä syy.
Toivotaan nyt kuitenkin että syksy saapuisi pian ja toisi mukanaan helpotuksen meidänkin elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti