torstai 26. marraskuuta 2015

Sinä kysyit, minä vastaan.

Me saatiin kysymyshaaste Tassutellen Tessun tahtiin- blogin Elinalta. Kiitoksia vain! Hassua huomata, miten joku muukin tänne eksyy lukijaksi. Ajatuksena kun miulla on ollut, että kirjoittelen lähinnä tutuille ihmisille, joita nuo koirat sattuu kiinnostamaan. Tämä on niin kätevä väylä laitella koirien kuulumisia eteenpäin noin niin kuin yleisesti.
Mutta ne kysymykset.

1. Millainen olisi unelma asuinpaikkasi?
- Pienessä kylässä, hyvien lenkkeily- ja ulkoilumaastojen lähellä oleva, yksikerroksinen hirsimökki. Ympärillä metsää, sopivan iso tontti, jossa eläimet voisivat pihallakin rallata. Se voisi olla järven rannalla ja sijaita 10-20 kilometrin päässä jostain kaupungista.

2. Minkä rotuisen koiran ottaisit, jos voisit valita kaikista, jos aikaa ja tilaa olisi paljon, eikä esimerkiksi kaupungissa asuminen/koulu/työt rajoittaisi? Miksi?
- Nyt olen kyllä ihan mälsä, mutta vastaan että lappalaiskoirat. Vaikka sitä on mukava haaveilla aina jostain erikoisemmista roduista, niin silti näissä roduissa on kaikki mitä koirasta haluan. Oli aika onni, jotta ensimmäinen rotu oli ihan nappivalinta. Miksi siis parasta vaihtamaan?

3. Voisitko kuvitella työskenteleväsi koirien/eläinten parissa?
- Joo! Siis joo, miullahan on maatalousalan perustutkinto (eläintenhoitaja) takana ja eläinten parissa työskentely olisi se ihan unelmahomma. Harmi vain, että sillä alalla ei töitä hirveästi ole, mikäli ei ala yrittäjäksi. Mutta mistäs sitä ikinä tietää, mihin elämä vie.

4. Mitä tavoitteita sinulla on seuraaville kahdelle vuodelle?
 - Koirien osalta pysyä ihan terveenä. Retkiä, höpöhöpö-juttuja, harrastuksia (sen agin aloittaminen joskus vihdoin ja viimein Pihkan kanssa).

5. Missä ja minkälaisessa maastossa lenkkeilet mieluiten?
- Metsässä, poluilla ja ulkoilureiteillä. Sellaisissa rauhallisissa paikoissa, missä ei ole muita kulkijoita, autoja tai muutakaan liikennettä. Ja joissa voi pitää koiria huoletta vapaana. Sellaisissa sopivasti vaihtelevissa maastoissa, näin kainuulaisena sitä kun on tottunut mäkiin ja vaaroihin.

6. Millainen koira olisi/on luonteeltaan täydellinen koira sinulle ja miksi?
- Iloinen, kiltti, aktiivinen, riistavietitön, pehmeä. Miellyttämishalusta plussaa, mutta ei tarvitse liikaakaan olla. Sellainen pieni vinkeys on aina plussaa. Ei haittaa, vaikka on varautunut vieraita kohtaan, mutta avoimuuskin käy. Eli no, aikalailla kuin nuo kotona pyörivät koirat on. Ei sitä oikein osaa vaatia sellaista, mitä ei ole tai mihin ei ole tottunut.

7. Mikä lemmikin omistamisessa on parasta?
- Lyhyesti sanottuna kaikki. Ystävyys. Lemmikin hoitaminen. Ulkoileminen. Yhdessä tekeminen. Ylipäätään ne pienet, jokapäiväiset asiat. Ja se, kun aina voi oppia jotain uutta. Aina voi kehittyä paremmaksi.

8. Voisitko kuvitella ottavasi rescue-koiran esim. Espanjasta?
- Tämä on vähän hankala. Kyllä ja en.
Arvostan aivan mielettömästi niitä ihmisiä, jotka ottavat rescuen tai kodinvaihtajan lemmikiksi. Minusta on myös upeaa, että joku saa toisen mahdollisuuden, uuden ja rakastavan kodin.
Tietenkin sellaisen koiran ottamisessa on aina oma jännitysmomenttinsa, kun ei tiedä koiran alkuperää, kokemuksia tai siinä olevia rotuja. Samoin en ole ihan varma omista koulutustaidoistani, mikäli koiralla on käytöshäiriöitä. Mutta eääh... Ehkä?

9. Kaunein kuva koirastasi?
- Näitä on aika paljon. Olen visuaalinen ihminen ja vaikka en mikään valokuvaaja olekaan, niin kuvat on miulle tärkeitä. Vaikka joku kuva on suttuinen tai muuten huonolaatuinen, niin tärkeämpää siinä on sen kuvan tunnelma ja ne siihen liittyvät muistot. Mutta tässä nyt pari.

Kuva: Taru Vallius

Kuva: Taru Vallius


10. Millainen varustus koirallasi on yleensä lenkillä? Millainen hihna, panta, valjaat jne.
- Lyhyillä lenkeillä (tai kun ollaa ns. ihmisten ilmoilla) nahka- tai nylonhihna sekä pikalukollinen panta. Pitkillä lenkeillä valjaat ja fleksi. Joskus käytän myös valjaita ja hihnaa. Taisin tehdä tästä joskus aiemmin merkinnänkin tänne.

11. Kuinka paljon aikaa vietät lemmikkisi kanssa päivittäin?
- Hmm. En osaa oikein laskea yhdessä vietettyä aikaa erikseen, sillä koirat asuvat sisällä ja niiden kanssa tulee touhuttua aina ihan arkiaskareidenkin keskellä. Olen pyrkinyt päivittäin pitämään vähintään 5 minuutin aktivointihetkiä ja vapaapäivinä sitten enemmän.

Tähän olisi pitänyt linkata joukko blogeja kirjoittajineen ja kysymyksineen, mutta en oikein tiennyt kuka tällaisista pitää. Ja yleenä miun nakkelemat haasteet tuolla sosiaalisessa mediassa eivät ota oikein tulta alleen joten...

2 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoista lukea vastaukset. :) Itelleni on aina yhtä jännää se, miten jollekin sattuu se ihan omanlainen rotu heti alkuun ja sitten sitä pysytellään siinä (tietenkin, miksipäs sitä hyväksi havaittua vaihtamaankaan). Mie tykkään niin monenlaisista koirista ja haluaisin omistaa vaikka minkälaisia koiria. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meitä on niin moneksi! :) Miekin ennen haaveilin jos minkälaisesta rodusta, mutta mitä kauemmin sitä elelee näitten lapinkoirien kanssa, niin sitä enemmän se tuntuu vaan niin omalta.

      Poista