lauantai 19. joulukuuta 2015

Toipilasta ja jouluapulaista

Kuuran toipuminen leikkauksesta on sujunut oikein hyvin. Lauantai meni meillä kaikilla torkkuessa: Kuura oli väsynyt lääkkeistä, Pihka viikon yökyläilystään ja mie nyt muuten vaan kaikesta. Mutta  noiden ensimmäisten päivien jälkeen Kuura ei ole oikein tajunnut olevansa toipilas ja on yrittänyt hillua entiseen malliin.
Maanantaista lähtien ollaan käyty ihan normaaleilla lenkeillä, ulkoiluja aina pidentäen. Monta kertaa on kyllä tehnyt mieli päästää koirat vapaana juoksemaan, koska tällä hetkellä tuntuu, että hihnan päässä on joku villieläimen puolikas. Kuuralla on nimittäin energiaa varastossa aivan mahdottomasti, aktivointitouhuiluista huolimatta. En edes uskalla kuvitella millainen se olisi jos joutuisi olemaan täyslevossa. Onneksi parin päivän päästä suunnataan tikkien poistoon ja sitten on ilo irti. Ja koirat.Itse leikkaushaava on hyvännäköinen, mitään tulehduksia, turvotuksia tai mustelmiakaan ei ole ollut. Täällä on ollut kivasti lunta ja pakkastakin, joten haavaan ei ole päätynyt mitään hiekkaa tai muutakaan ylimääräistä töhnää. Olen kuitenkin sisällä ollessa varmuuden vuoksi pitänyt vanhasta t-paidasta tehtyä suojapukua ja ulkona sen päällä vielä Hurtan vanhaa sadeloimea. Hyvin on tämä kombo toiminut ja mahaa suojannut.
Kuuraa ei onneksi haava ole sen kummoisemmin kiinnostanut, eikä se sitä ole nuollut. Tämän (ja sen "kolin, raah, raah, kolin"-törmäilyn) takia en ole pitänyt kauluria sillä lainkaan, kun mitään tarvetta en ole sille kokenut.Meillä on muuten joulutohinat jo täydessä käynnissä, joskin vähän viime tinkaan jäi, hups. Koirat luonnollisesti ovat näihinkin touhuihin halunneet osallistua ja auttaa (omasta mielestään) parhaansa mukaan.
Joulun viettoon suunnataan kotikotiin ja sitä odotan kyllä kovasti. Välipäivinä olen töissä, mutta uudeksi vuodeksi karataan taas peräkylille. Saa nähdä miten tänä vuonna käy. Sitä ennen nautitaan kuitenkin ihan joulun rauhasta.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että Kuura on paranemassa hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Vaikka vielä ei oikein uskalla varmaksi sanoa, onko leikkaus vaikuttanut luonteeseen, niin todella paljon Kuura on piristynyt aiemmin. Reuhaa ja leikkii samalla tavalla kuin silloin parivuotiaana. Erittäin mukava ja miellyttävä muutos! :)

      Poista