sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kuopion Jalostuspäivät 31.01.-16

Kodan ja Rukan emäntä oli suunnitellut näyttelyreissua erikoisnäyttelyyn Kuopion Jalostuspäiville ja kysyi sinne seuralaiseksi. Pihka oli lauantaille menossa jo Tarun kanssa jalostustarkastusta ja geenitestejä varten, joten lupauduin itsekin saman tien sunnuntaille reissukaveriksi. Pihkan ilmoitin myös ex tempore näyttelyyn, siinähän tuo samassa menisi sekin kun talviturkkikin olisi parhaimmillaan.

Pihka dognapattiin miulta jo perjantai-iltana matkaan ja Janeten kanssa köröteltiin autolla sunnuntaina aamulla perässä. Ruka osallistui pentukehään ja Kuura lähti turistiksi, kun yksinoloaikaa olisi tullut vähän turhan paljon.

Pihka taisi lauantaina läpäistä jalostustarkastuksen hyväksytysti. Sunnuntaina se taas kävi pyörähtämässä Jaana Hartusen kehässä tuloksella AVO H. Tuomari käsitteli nätisti ja rauhallisesti koiria sekä mittakepinkin kanssa heilui, vaikka tiukka olikin. Seuravaa Hartus tuumasi Pihkasta: "Kookas, melko hyvä tyyppinen narttu, jolle toivoisin enemmän raajaluustoa. Hieman pitkä lanneosa. Lempeä ilmeinen, kapeahko pää. Etenkin kuono voisi olla täyteläisempi. Pyöreähköt silmät. Riittävä askelmitta, kapea takaa. Karvapeite varsin niukka tänään." Suhtautuminen tuomariin: Käsiteltävissä.

Hienosti Pihka esiintyi ja muutenkin näyttelypaikalla oli nätisti. Tosin vastalauseita tuli molemmilta tytöiltä piippailemalla (Pihka) ja haukkumalla (Kuura), kun joutuivat vihreään kevythäkki-yksiöönsä talteen. Ruka taas nappasi hienosti ensimmäisellä näyttelykerrallaan pentukehässä pystit ja palkinnot henkseleitä paukutellen! Onnea vielä!
Kiitos myös mukavasta reissusta, hauskaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti