sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Mennyttä ja tulevaa

Se olisi aika taas summata vuosi kaksituhattaviisitoista ja tehdä jonkinlaista suunnitelmaa tulevalle vuodelle. Jotakuinkin kaksitoista kuukautta takaperin tuumailin tällaista:

Tulevalle vuodelle vuodelle meillä olisi tavoitteena: Kuuralla sterilointi ja lonkkien uudelleen kuvaaminen keväällä, jotta näkee onko siellä tapahtunut mitään muutoksia. Toivottavasti Kippura pysyisi myös terveenä ja lihaskuntoa pidetään yllä monipuolisella liikunnalla sekä säännöllisellä hieronnalla.
Pihkan kanssa arkitottelevaisuus jatkuu, agilityn alkeiskurssi mahdollisesti alkuvuodesta ja katsotaan siitä jatkoa sitten. Pari näyttelyä jos neiti on karvoissaan, en tosin tiedä vielä mihin. Lisäksi katsotaan mitä muuta on Pihkan varalle keksitty Tarun toimesta.
Molempien kanssa olisi myös edelleen tarkoitus jatkaa höpötemppuilua, pallopaimennusta, jälkeä (Pihkis mukaan), juoksulenkkejä ja niiden treenaamista kahden koiran kanssa sekä muuta aktivointia. Lumikaudella potkukelkkalenkkejä ilman vedättämistä. Plus rally-tokoa, emännälle jotain parempaa käsitystä niihin kylttien/liikkeiden hahmottamiseen. Retkeilyä! Paimennusta olisi edelleen metka kokeilla, saa nähdä päästäänkö. Toivottavasti molemmat pysyisivät terveinä.

2015:

Vaikka mitään päätähuimaavia tavoitteita ei ollutkaan, niin loppujen lopuksi saatiin melkein kaikki toteutettua. Kuura ehti nipin napin käydä sterkkauksessa ja uusintakuvauksissa vielä viime vuoden puolella. Suhteellisen terveenä se pysyikin, mitä nyt noita iho-ongelmia on joka kesä ja välillä selkälihakset veti jumiin. Niistäkin ollaan selvitty.
Pihka kävi viime vuonna peräti neljässä näyttelyssä pyörähtämässä sekä erittäin hyvin menneissä terveystarkastuksissa. Arkitottis on hyvällä mallilla ja muutakin touhottamista ollaan harrastettu.
Höpöjuttuja ollaan kuitenkin edelleen tehty ja ahkerasti ulkoiltukin. Lähiretkeilemässä käytiin parhaamme ja tilanteen mukaan. Millekkään kursseille tai paimentelemaan ei päästy.

  
2016:

No mutta sitten vuonna 2016 terveysasiat ovat tietenkin ykkösjuttuja vieläkin. Molempien osalta höpöhöpö-jutut, juoksulenkkeilyt, aktivoinnit yms. jatkuu edelleen. Toivottavasti päästään myös samalla tavalla retkeilemään kuin tänäkin vuonna ja tietty suurenevissa määrin. Emäntä on sillä silmällä alkanut asuntoja katsella, että josko jossain vaiheessa löydettäisiin hieman isompi, pihallinen koti meille jostain rivi- tai luhtitalosta tai sitten jostain mummonmökistä.
 

Kuuran kanssa käydään alkuvuodesta fysioterapeutin ja refleksologin pakeilla. Lihaskunnosta huolehtimista, erityisesti nyt selän osalta. Silmätarkastusta ehkä? Rallytokokurssille tai johonkin harrastusryhmään ujuttautuminen on myös mielessä. Jos turkki on kunnossa, niin sitten ehkä pyrörähdys jossain näyttelyssä. Odotetaan, millaisen hormoniturkin se kasvattaa vai kasvattaako ollenkaan.
Pihkalle ainakin luonnetesti keväällä/kesällä ja tammikuun jalostuspäivillekin sitä on suunniteltu. Alkeisagility polttelee edelleen, katsotaan päästäänkö. Myös jossain näyttelyssä olisi mukava piipahtaa aikuisluokassa (ehkä maltillisemmissa määrin kuin tänä vuonna). Jälkikasvua Taru oli myöskin suunnitellut neitikoiralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti