sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Valpuria

Vappuaatto meni töissä, jonne tytöt lähtivät mukaan toimistokoiriksi tienaamaan vähän ruokansa eteen. "Vähän" onkin hyvä ilmaisu, sillä täytetyt kongit syötyään molemmat nukkuivat koko loppuajan.

Säären esittelijä.


Mutta vappupäivänä käytiin moikkaamassa Kirppua ja Minttua. Minttu tuntuu varsin tyytyväiseltä isoon ja virikkeelliseen valtakuntaansa. Pikkuinen porokoira taas tuntuu kasvavan silmissä; uusia alahampaita alkaa puskea jo ikenistä ja korkeudessa se alkaa kiriä Pihkan säkää. Hirmu ihana se on edelleen.
Tytöt saivatkin riehuskella ja leikkiä keskenään (ksths, kstsh, kstsh! sitä laminaattilattialla tassujen vipinää). Käytiin myös pienellä lenkillä, jonka aikana Pihka ehti käydä pari kertaa uimassa. Kovin pitkälle ei lähdetty, sillä oli melko kesäinen ja lämmin keli.Kuuraa jännitti kauempaa kuuluvat isot jytinät, sen takia tuollainen ilme.


Mmmmasurapsutuksiaa...ihanaa..

Hauskaa on!

Kotona oli taas vaihteeksi väsähtänyttä porukkaa. Kuuraa puolihuolimattomasti rapsutellessani tunsin jotain kevyttä kädelläni ja olin aikeissa pyyhkäistä irtokarvan pois iholta, mutta jähmetyinkin kesken liikkeen, sillä irtokarva osottautui punkiksi.
Äkkiä molemmat koirat tiukkaan syyniin ja lopputuloksena olikin 2 punkkia molemmista koirista. Pihkan päähän oli yksi vastenmielisyys ehtinyt jo kiinnittyä, joten sen poistin. Pieni osa punkista jäi kyllä ihon sisälle, joten täytyy seurailla Pihkan ihoa tässä jonkin aikaa.

Kahteen vuoteen en ole koirilla mitään punkkikarkotteita käyttänyt, koska punkkeja ei ole ollut. Viime vuonna löytyi yksi kiinnittynyt Kuuran korvasta ja Pihkan iholla möngerteli yksi irtonainen. Ne oli ihkaensimmäiset punkit minun koiranomistajuusajallani.
Onneksi koirien lääkelaukusta löytyi joskus varmuuden vuoksi ostettu Frontline Vetin suihke, jota suihkuttelin molempiin koiriin saman tien. Vaikka yritin kaikki punkin pirulaiset koirien turkista etsiä, niin saapahan joku seulan läpi päässyt ällötys kyytiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti